29 Temmuz 2012 Pazar

Şimşek Mcqueen


Bebekliğinden bu yana her anını bildiğim bu yakışıklı delikanlı artık 4 yaşında. Kendisi kızmında kankilerinden olur ayrıca. Doğumgününü bildiğim için çok önceden düşünmeye başlamıştım ne yapsam diye. zaman yaklaştıkça bir telaş başladı sü...priz hediyem olacak ya tasarım tamaıyle benim zevkime kalacak o yüzden. ana fikir belliydi tüm çocukların sevdiği şimşek mcqueen. Ancak 50 kişilik pastaya nasıl uygulayayım ne yapayım kompozisyonu nasıl yaratayım düşünceleri bir süre uyutmadı:). aklıma gelen herşeyi çizip taslak oluşturdum ev pasta eskizlerinden geçilmiyordu :) kızım da sağolsun arkadaşını iyi tanıdığı için anne şimşek mcqueen olur dedi. kekleri pişiridim ama son ana kadar nasıl şekilleneceği belli değildi o an içimden ne geldiyse yaptım bende. toplamda 50 kişilik olarak 3 kat hazırladım pastayı. ve sonuçtan memnun kaldım kendi adıma. ha birde Mehmet Deniz'in gözleri parladı görünce çok beğendi buda bütün yorgunluğumu aldı ne güzel bir çocuğu mutlu edebilmek. daha öncede yaptığım pastalarda çocuklar sevinmişlerdir mutlaka ama kızımdan sonra ilk kez başka birinin mutluluğunu gözlerinde gördüm ne güzel bir duyguymuş. Yeni yaşın kutlu olsun Mehmet Deniz sevgili arkadaşlarım Fatma ve İsmail güzel Evladınızla nice seneler görürsünüz inşallah:)

 pastayı kendisi yaptı sanki o kadar beğenmişki küçük hanım illaki benide çek diye tutturdu. :))

Kurabiyelerde pastanın haricinde renkli bir kompozisyon oluşturmaya çalıştım. yüzü hep gülsün diye gülen yüzler,yeni yaşı uğur getirsin diye uğur böcekleri, ve 4 yaşımızı vurguladık. sağolsun kızım tüm kaplama işlemi bittikten sonra olaya el koyup birde kızdı bana '' Anneee Mehmet Deniz örümcek adam da seviyordu kurabiyeleri öyle yapsaydın ya!'' sağol canım şimdimi söylenir bu geçmiş ola! :)


Özel tasarladığım Etiketler yerlerini aldı yine.




 paketlemede yardımcı olup arkadaşına bir nevi kendi hediyesini hazırlayan kızımada teşekkürler. :)


Ben bu yakışıklı arabaya ve kız arkadaşına bayılıyorum gerçek insanmış gibi muamele ediyorum nedense onlara :)) buarada çocukların gazabından kurtulabildirler 3 çocuk 2 arabayı yemek için tutturunca sakladık kurtulduk hatıra kalacaklar şimdi :))

 Ağzı kurabiye dolu bizim paşanın bitirsede mumları üflesek diye bekliyorlar. yandaki iki afacanında mumları üfleme girişimleri sürmekte buarada :))


Ve sonunda ağzındaki kurabiye bittide üfleyebildiler pastayı tabii yanda 2 afacan yardımcıyla :))

28 Temmuz 2012 Cumartesi

GS pastası

  Mihriban hanım'ın Arkadaşı için istemiş olduğu GS pastası hazırlandı ve güler yüzlü Mihriban hanıma teslim edildi. tamda kzımla kriz yaşadığımız biranda denk gelen ve gülücüklerini bizden esirgemeyen mihriban hanıma anlayışı için teşekkür ediyorum malum çocukların ne zaman küçük şeyleri bir savaş meselesi haline getireceği belli olmuyor :) doğumgünü sahibine mutlu yıllar diliyor yiyenlere afiyet olsun diyorum :)

27 Temmuz 2012 Cuma

Hediye Paketi Pasta

Facebookta düzenlemiş olduğum Paylaş Kazan kampanyası Talihlimiz Aysun Hanıma istediği günde teslim ettim pastayı.içi Frambuaz kremalıydı içiyle dışıyla pembiş bir pasta oldu yani. kendisine ve onunla birlikte tadına bakan tüm arkadaşlarına Afiyet olsun diyorum :)

26 Temmuz 2012 Perşembe

Garfield Pasta ve Gülen yüz kurabiyeleri



Babası Selçuk Bey'in bana çorlu'dan ulaşmasıyla başladığımız süreçle kurabiye ve pastalarımız yolculuğunu Acıpayamda tamamladılar. Garfield temalı 40 kişilik pastamızın yanına ek olarak sonradan gelebilecek misafirler için bir küçük pasta daha yaptıkki buda ...8-10 kişilikti. pasta içerikleri beyaz çikolata kreması(yaz için favorim tek geçiyorum) ve frambuaz krema ve çikolta parçaları. pastaya takım olarak tasarımı bana kalan kurabiyeleriyse gülen yüzler ve pastamızda bolca bulunan yıldızları garfield'ın rengi olan turuncu yaparak etiketlerinide kendim tasarladığım bir kompozisyon oluşturdum. Yüzün hep gülsün Ada Yekta nice güzel yaşlara...






17 Temmuz 2012 Salı

18 yaş kurabiyeleri

Üyelerimizden Sevgili Onur'un İsteğiyle 18 yaşına giren kız arkadaşı Müzeyyen için 18 tane kurabiye hazırladım. bir tanede büyük boy kurabiyeye kendisinin özel notunu yazdım.Umarım Müzeyyen'inde hoşuna gitmiştir. Nice senelere Müzi sağlık ve mutlulukla...

Elvan Hanım'ın Dev boy kurabiyesi

Zeynep Hanım'ın isteğiyle çok sevdiği Elvan Hanım için hazırlamış olduğumuz kurabiye Dev boydu. çok özendik kalpli kutular seçtik tatilden döndüğüm gece hemen başına geçip yaptım ki sadece hemen gününde yetişsin diye amaaa nazara geldi bira...z geç ulaştı Elvan hanıma 2 gün kadar:((bodrumdaki kargocular sağolsunlar sıcaktan bunalmışlar sanırım bir türlü teslim edemediler neredeyse gidip kendi ellerimle verecektim gitmişken tadı damağımda kalan tatilimede devam ederdim:)) şaka bi yana geçte olsa yeni yaşını bende kutluyor güzel sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum kendisine...

Saime & Mustafa Nişan pastası

Kıyafetlerinin rengine uyumlu olacak şekilde fıstık yeşili tasarladığımız pasta 50 kişilikti. üzerinde dekor olarak tam 205 adet kalp yer aldı.yüzüklerin içinede isimlerini bastım :)) Bu güzel çifte bir ömür mutluluk diliyorum. Yiyenlere afiyet olsun!

Pastanın büyüklüğünün anlaşılması için kızımla da bir fotoğrafını çektim. 50 kişilikti ama dilimlemeye bağlı olarak 65 kişiye rahat yeteceğini düşünüyorum :))

kibar kalpli pasta

Firuze hanım'ın arkadaşı için istediği kibar kalpli pastasını 6 kişilik olarak frambuaz krema ve beyaz çikolata kremalı olarak hazırladım. Afiyet olsun yeni yaşını kutlayacak olan arkadaşına da nice seneler diliyorum :))

Minnie Pasta

Bu hafta 2 yaş haftası galiba :)) 1 haftadır miniklerin 2. yaşgünü için yaptığım 3. pasta bu sefer Minik Asya'ya aitti. Nice Güzel Yaşlara Asya Doğumgünün kutlu olsun :))
Misafirlerim için yaptım ama gelmediler :(( Eşimin gözü kalmıştı zaten akşama oturup afiyetle yer :)

Ecrin'in Hello Kitty'si

2 yaşına giren minik Ecrin'in Annesi Hatice Hanımın İsteğiyle Hazırladığım Hello Kitty pastası zevkli bir çalışma oldu yine benim için :)) Nice Senelere Ecrin Umarım bu pastadaki renkler kadar neşeli ve renkli bir ömrün olur :))
Mert'in 2.yaşgünü için Güzel Emel'ciğimin talep etmiş olduğu pasta 20 kişilik hazırlandı. Artık neredeyse Evimizin oğlu olan Sünger Bob ve arkadaşlarını pastamızın üstüne yerleştirdik :)) Ara krema olarak Beyaz çikolata kreması muz ve çikolata parçaları kullanıldı oldukça hafif ve yaza uygun bir pasta oldu üst kaplamasının kremalı olması nedeniyle! Afiyet olsun diyor Mert'e uzuuun bir ömür diliyorum :))