27 Haziran 2012 Çarşamba

Ömür Hanım'ın Kalpli Pastası

 İzmirden Arayan Ömür Hanım'ın Denizlideki nişanlısı Ahmet bey için istemiş olduğu doğumgünü pastası daha öncede çalıştığım bir modelin 8 kişilik versiyonuydu. Ahmet bey'e Ömür Hanımla beraber uzun sağlıklı bir Ömür diliyorum. nice mutlu senelere

Ayşegül ve Onur'un nişan kurabiyeleri

 Ablası Işıl Hanım'ın bana ulaşmasıyla başladığımız serüvende beğenilen model üzerinde küçük dokunuşlarla değişiklikler yaptığımız nişan kurabiyelerini 100 adet hazırladım. oldukça yorucu olduğunu itiraf etmeliyim çok fazla zamanımı alan kurabiyelere özel ilgi gerekiyordu :)) el işçiliğinin çok fazla olduğu kurabiyelerimizin 50 tanesi Zencefilli tarçınlı 50 tanesi ise kakaoluydu! Afiyet olsun diyorum!


Ayşegül ve Onur'un Nişan Pastası


Kurabiyelerle Aynı zemin desenini kullandığımız pasta Sade pandispanya Beyaz çikolta kreması ve bol çikolata parçalı olarak 30 kişilik hazırladım. Ayşegül ve Onur çiftine Mutluluğa İlk adım attıkları bu güzel günde afiyet olsun diyorum bir ömür ağız tatları bozulmasın :))

12 Haziran 2012 Salı

Fanatik Fenerlinin Doğumgünü hikayesi



Aylar öncesinde söz verdiğim üzere Fanatik fenerli olan oğlum kadar sevdiğim Ayberk'in doğumgününü kutladık bu haftasonu. Ama kutlamadan 1 gün önce haberim olunca pastayı yetiştirebilecekmiyim telaşıyla yapılan pastaya herkesin bayıldım demesi ve Ayberkin çok beğenmesi beni acayip rahatlattı. 14. yaşın kutlu olsun Ayberkcim umarım sana uğur getirir ve o gün girmiş olduğun sınavın sonucunuda en güzel şekilde alırsın!Nice Güzel senelere...

1 yaş pastası

Yoğun geçen haftanın son pastası karşınızda... :))Abdullah Ege'nin Annesi Sündüz Hanımın tercihi olan 1 şeklindeki pastası sade pandispanya ve beyaz çikolata kremalı bol çikolata parçalı olarak hazırlandı. Yeni yaşın kutlu olsun nice mutlu senelere.

Kuzey Efe'nin 1.yaş günü 2.pastası

İlkini çift kat mavi beyaz tasarladığımız Kuzey Efe'nin pastalarından 2.si ise daha çocuksu bir klasik olan Mickey temalı idi.İçeriğinde bu kez beyaz çikolata kreması kullanıldı. umarım ilkinin lezzeti kadar bunuda beğenip afiyetle yerler. Tekrar Doğum günün kutlu olsun Kuzey Efe :))

bu iki pasta sonunda annesi Ayşegül hanımdan aldığım tüm yorumlar beni çok mutlu etti. tüm yorgunluğum gitti. kendisinin face'de yazmış olduğu yorumları aynen aktarıyorum :
''Hayatımızda yediğimiz en güzel pastaydı. Oğlumun doğum günüydü ama bana yaradı. Pastadan kırıntı bile kalmadı düşünün o kadar enfes bir tadı vardı. Ayşen ablacım ellerine sağlık emeğine sağlık. Senin sayende oğlum ilk yaşına şahane bir tatl...a girdi. Bundan sonra pasta ve kurabiyelerinin müdavimleriyiz. Bu arada pastayı da geçtim güler yüzün içtenliğin zaten çok büyük bir güven veriyor ben inanıyorum denizlinin pasta kraliçesi olucaksın:)Herşey için çok teşekür ederim''

Kuzey Efe'nin 1. Yaşgünü 1. pastası





Kuzey Efe'nin yapılacak iki doğumgünü kutlamasından ilki için hazırlamış olduğum çift kat pasta tasarımı annesinin beğendiği model üzerine yapıldı. İçi frambuaz krema ve sade pandispanyalıydı. pastaya takım olarak da uğur böcekli Happy birthday baskılı 1 yaş kurabiyeleri eşlik etti. Yeni yaşın sana ve güzel ailene uğur getirsin Kuzey Efe nice mutlu senelere :))

4 Haziran 2012 Pazartesi





Güzel arkadaşım Ayşe dün arayıp da kendi nişanı için 40 kişilik bir pasta isteyince oldukça şaşırdım hiç haberimiz yoktu süpriz oldu. :)) Modeli bana bırakmıştı. Bir nevi Son dakika işi olunca eldeki malzemelerle gece yoğun bir çalışmadan sonra kendi gibi zarif bir pasta tasarladım. az öncede teslim ettim! Mutluluğun daim olsun arkadaşım yüzünde hep güller açsın.

Elif Ay'ın Minnie Mouse pastası ve Kurabiyeleri




Evde yapılacak olan ikinci kutlama için hazırladığım Minnie mouse temalı pasta ve kurabiyeler. Kurabiyelere yine özel tasarım etiket çalıştım :))

Elif Ay'ın Hello Kitty Pastası ve kurabiyeleri




yapılacak olan iki kutlamadan Okulda yapılacak olan için Elif ay'ın tercih ettiği model Hello Kitty oldu. Frambuaz krema ve sade pandispanya idi içeriğimiz.  Bu pasta Doğa kolejinin yolunu tutarken Minnie Mouse ise Eve doğru yol aldı. Kurabiyelere de uygun olarak etiket tasarlamaya çalıştım umarım çocuklar tarafındanda sevilmiştir :))

Anneler günü etkinliği için bir demet papatya :)

Kızımın okulundaki Anneler günü gösterisinden sonra tüketilmek üzere hazırlanan ikaramlıklarda benim payımada pasta düştü :)) beyaz çikolata kremalı ve frambuaz kreması kaplamalı pastamız neyseki tek lokma kalmadan tükendi bu da beni çok mu...tlu etti tabii. en üzüldüğüm şeyse keşke servisini ben yapsaydım çünkü herkes tabağına koymak için keserken süsü bozuldu :( buarada sevgili arkadaşlarım tek tek fırsat olmadı ama anneler gününüz geçte olsa kutlu olsun. bugün oradaki tüm annelerimize itafen yapılmıştı bu pasta :)Devamını Gör